Malzemeler:
Hamur İçin:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 paket maya
- Tuz
Arasına katmak İçin:
- 400 gr kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı bitkisel yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 kase yoğurt
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun ve 12 bezeye ayırın. Üzerini örtüp dinlendirin.
Arası için kıymayı tencereye alın suyunu çekince yağ ekleyip kavurun ancak fazla kurutmayın. Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayıp kıymaya ekleyin. Kavrulunca salçaları ekleyin. Domatesleri küçük küçük doğrayıp ekleyin.
Baharatları ve tuzunu ekleyin. İyice harmanlanınca sıcak suyu ekleyin. Kıvamlı ancak sulu bir iç olsun. Ekmeği tavanıza göre yuvarlak açın ve yağsız bir şekilde arkalı önlü kızartın.
Bir lavaşı alıp dörde katlayın ve uç kısmını harca batırın. Servis tabağına serin. Üzerine 2-3 kaşık harçtan yayın. Bütün lavaşları bu şekilde üstüste yerleştirin. En üste de harçtan yayıp kişi sayısına göre dilim dilim kesin ve ortasına 3-4 kaşık yoğurt bırakın. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Burada kullandığım lavaşı sac ekmeği hamuru ile de yapabilirsiniz. Ben sac ekmeği yaparken yağlama için de lavaş yapıp buzluğa bırakıyorum. Böylece işim kolaylaşıyor.