KAVURMA

Malzemeler:

  • 5 kg dana eti
  • Yarım kg kuyruk yağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu

Yapılışı:

Tencereyi ısıtın. Temizleyip süzdüğünüz eti tencereye alıp kavurun.

Et suyunu salmaya başladığında altını kısın. Arada bir karıştırıp suyunu kontrol edin.

Suyu eksildikçe bir su bardağı su ilave edin.

Ayrı bir tencerede kuyruk yağını eritin. Yaklaşık 1.5 saat pişen etin üzerine yağı süzün. Tuzunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Et piştiyse ocaktan alın. Ilıyınca ister kavanozlara doldurun isterseniz de buzluğa kaldırın. Afiyet olsun.

Not:

  • Özellikle yöresel bir ürün yapacaksam mutlaka bir bilene sorarım. Sonra da bildiklerimle harmanlayıp yemeği öyle pişiririm. (Buradan bana tarif verenlere selam olsun:)
  • Eti yıkamak tavsiye edilmez ancak büyüklerimizden öyle gördüğümüz için mutlaka yıkayıp iyice suyu süzüldükten sonra eti kullanırız. Veya eti ocağa alır köpüğünü saldığı zaman suyunu döküp yıkar ve öylece pişiririz. Tercih sizin.
  • Eti cevizden daha büyük doğrayın, pişince küçülecektir.
  • Bu ölçülerden yaklaşık 2,5 kg kavurma çıktı.
  • Etin tuzu normalden biraz fazla tuzlu olmalı yoksa kavurma bozulabilir.
  • Eti ocağın büyük gözünde altını kısıp pişirdim.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr