Malzemeler:
Çorba İçin:
- Yarım karnabahar
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tereotu (isteğe bağlı)
- Tuz
Kızartma İçin:
- Yarım karnabahar
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Pulbiber, karabiber, nane
Yapılışı:
Çorba için, bir tencereye yağı alın ve temizlenmiş çiçeklerine ayrılmış karnabaharları ekleyip güzelce kızartın. Unu ekleyip kokusu çıkınca süt ekleyin. Dipten karıştırın ve suyunu verin. Karnabaharlar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Blendardan geçirip tuzunu ekleyin. Dereotuyla süsleyin. Afiyet olsun.
Karnabahar kızartması için, bir tavayı ısıtın yağ ekleyin ve temizlenip çiçeklerine ayrılan karnabaharı ekleyin. Soteleyerek her tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Baharat ve tuzunu verip ocaktan alın. İsterseniz sade isterseniz yoğurtla servis edin. Ben çorbanın yanında servis ettim. Afiyet olsun.