Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1,5 su bardağı un
Muhallebi İçin:
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı dolusu labne
- Üzeri için bir avuç fıstık
Arası İçin: 1 adet muz
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyip çırpın.
Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamuru yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derece altüst fanlı ayarda pişirin.
Muhallebi için labne hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişirin. Ilıdıktan sonra labneyi ekleyip 3-5 dakika mixerleyin.
Keki ikiye bölün. Arasına muhallebinin yarısını dökün. Muz dilimleri serin ve diğer keki üzerine kapatın. Kalan muhallebiyi üzerine dökün ve her tarafına yayın. Üzerine fıstık serpin. 3-5 saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Labne yerine sıvı krema veya kremşanti kullanabilirsiniz. Ama labne çok yakıştı.