Uzun uğraşlar vermeden de börek yapılırmış. Yufkayı ser üzerine iç malzemesini serp ve en son sosunu dök. Gerisini fırına bırak. Ben üç yufkayla yapıp büyük boy borcamda yaptım. Bu ölçülerle büyük boy fırın tepsisinde yapabilirsiniz. Buyurun tarife…
Malzemeler :
- 6 adet yufka
- 1 kg ıspanak
- 1 küçük kuru soğan
- 1 su bardağı peynir
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Tuz
Sosu İçin:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Soğan ve ıspanağı küçük küçük doğrayın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin.
Bir yufkayı serin. Ispanak harcından bir avuç serpin. İki taraftan pileli olacak şekilde ortaya toplayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bütün yufkalar bittikten sonra sosu çırpıp üzerine dökün. 200 derecedeki fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası:
Ben genellikle böreklerin sosuna 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı sirke de ekliyorum.