ISPANAKLI GÖZLEME

Malzemeler:

Hamur için:

  • 4 su bardağı buğday unu
  • 2 su bardağı değirmen unu (sarı un diye bilinir)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Ilık su

İçi İçin:

  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı dolusu salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı peynir rendesi

Yapılışı:

Hamuru yoğurup bezelere ayırın. Üzerini örtüp dinlendirin.

Ispanağı yıkayıp küçük küçük doğrayın.

Bir tencereye yağı alıp yemeklik doğranmış soğanları kızartın. Salçayı ekleyin, kavurun. Baharatları ekleyin. Ispanakları ekleyin bir tur karıştırıp altını kapatın. Peyniri ve tuzu ilave edip karıştırın.

Her bezeyi açıp yarısına harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını sıkıca kapatın.

Gözleme tavasına alıp arkalı önlü yağlayarak kızartın. Afiyet olsun.

Püf Noktası:

  • Peynirin tuz oranına göre tuz ekleyin.
  • Sadece beyaz un da kullanabilirsiniz. Ancak hamuru yumuşak tutup dinlendirin.
  • İç harcı hazırlarken ıspanağı fazla kızartıp öldürmeyin.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr