İRMİK HELVASI

Klasik ancak bir o kadar da lezzetli bir tarif. Tatlı krizine de iyi gider, gelen misafire de. Ertesi güne kalınca da kıvamını koruyan bir helva. Şimdiden şifa olsun.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı

Yapılışı:

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dakika kadar kaynasın. Ardından sütü içine boşaltıp karıştırın. Altını kapatın. (Şerbet de irmik de sıcak olacak)

Tencereye yağları alıp eritin. İrmik ve unu içine döküp altın sarısı rengini alıncaya kadar kavurun.

Kavrulan helvaya şerbeti ekleyin ve şerbetini çekip kıvam alana kadar karıştırın. Şerbeti tamamen çekince ocağı kapatın. Kaşık yardımıyla şekil vererek tabağa alın ve isteğe göre ceviz, fıstık veya badem ile servis edin. Afiyet olsun.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr