Malzemeler : 3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
6-7 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti : 1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sade nescafe
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebisi için: Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı dolusu un
1 litre süt
100 ml sıvı krema veya pastacı kreması veya kremşanti
Yapılışı :
Öncelikle kremayı yapmakla başlayın ki kek yapana kadar soğusun. Küçük bir tencereye şeker, un, ve nişastayı ekleyip karıştırın. Sütü ekleyerek çırpın. Ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırın. Kaynayınca kenara alın, soğusun.
Kek için incirleri küçük küçük bir kaseye doğrayın ve üzerine su dökün on dakika kadar bekletin. Şeker ve yumurtayı çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve spatula yardımıyla alttan üste karıştırarak unu yedirin. Pürüzsüz olunca robottan çektiğiniz cevizi ekleyin. İncirleri süzün, ekleyin ve şöyle bir karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine keki dökün. Ben dikdörtgen büyük boy borcam kullandım.
Önceden ısıtılmış 175 derecedeki alt üst ayarlı fırına verin. Ben genelde hamur işi olan ürünlerimi fırının en alt tabanının bir üstüne atarak pişiriyorum. Genelde kekin üst tarafı daha çabuk pişer. Kekin altını da kontrol edin. Piştiyse çıkarın.
Şerbeti için nescafe, şeker ve suyu bir kasede karıştırın. (Şerbeti kaynatmıyoruz.) Ilıyan keke şerbeti gezdirin. Kremayı da blendarden 3-4 dakika çekin. Kekin üzerine yayın. Streçleyin ve buzdolabında dinlendirin. İstediğiniz zaman servis yapın.
Bu keki akşamdan yapıp dolaba atabilirsiniz, kek dinlendikçe güzelleşecektir. Afiyet olsun.
Yapılacak listesine eklendi 😋