Siirt mutfağına ait az malzemeli, bereketli ve çıtır bir tatlı isterseniz bu tarif tam size göre.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çimdik tuz
- Un
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Üzeri İçin: Toz şeker
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırarak orta sertlikte bir hamur yoğurun.
Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini örtüp dinlendirin.
Bezeleri merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Bütün bezeleri açtıktan sonra bir tavaya sıvıyağı dökün ve kızdırın. Bir hamuru kızartın, çıkardıktan sonra sıcakken arkalı önlü toz şeker serpin. Çıkan bütün hamurları şekerleyerek üst üste sıralayın. Miss gibi çayın yanına servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Hamurları derin yağda kızartın.
- Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayın.
- Ertesi güne kaldığında da tüketilecek bir tatlı.