Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2,5 litre su
- 1,5 yemek kaşığı iri bulgur
- 1 adet kuru soğan
Sosu İçin:
- Yarım çay bardağı sıvıyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
Mercimeği ve bulguru düdüklü tencereye alıp suyu berraklaşıncaya kadar yıkayın. Soğanın kabuğunu soyup bütün şekilde düdüklüye alın. Suyunu verin ve kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri alıp tuzunu ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatıp kaynatın. Kaynar geldikten sonra 5 dakika daha kaynatın. Düdüklüyü açıp soğanı çıkarın.
Bir tavaya yağı alın, unu ve salçayı ekleyip kavurun. Baharatlarını ekleyip az kavurduktan sonra ocaktan alın. Üzerine çorbadan bir kaç kepçe alıp salçası açılana kadar çırpın. Mercimeğin üzerine boşaltın. Sosla beraber kıvam alıncaya kadar harlı ateşte dipten karıştırarak kaynatın. Afiyet olsun.
Harika bir çorbadır. Özellikle kışın içinizi ısıtır.