Malzemeler
- 3 adet mürdüm eriği
- 6 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker veya beyaz şeker
- 1 çay kaşığı paprika (toz kırmızı biber)
- 1 çay bardağı su
- Tuz
Yapılışı
Domates, erik ve soğanı dörde bölüp bir tencereye alın. Suyu ekleyip 20 dakika pişirin.
Blendardan geçirin. Püre haline gelince tel süzgeçten geçirin. Tekrar tencereye alın. Üzerine şeker, paprika, tuz ve sirke ekleyip 20 dakika daha kaynatın.
Bir tabağa bir kaşık ketçap dökün soğuyunca eğin. Eğer akmıyorsa kıvamı olmuş demektir.
Konserve yapmayacaksanız ketçabı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ardından ketçap şişesine doldurun.
Siz de benim yaptığım gibi kışlık yapmak isterseniz küçük kavanozlara kaynıyorken doldurun. Ağzını sıkıca kapatıp serin yerde saklayarak istediğiniz zaman tüketin. Afiyet olsun.