Enfes tadı ve değişik sunumuyla bizden tam not alan elmalı kremalı tart. Bu tarifi chefburcinarda instagram sayfasından aldım. Ben bu sayfanın tariflerini denedim, tam tutuyo! Buyurun tarife…
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 340 gr un (2 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Krema İçine:
- 4 orta boy elma (kırmızı kullandım)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 200 ml krema (süt kaymağı kullandım)
Üzeri İçin: Badem (file badem de olur)
Yapılışı:
Kremayı yapmakla başlayalım. Elmaları küp küp doğrayıp 4 yemek kaşığı şekerle suyunu çekene kadar pişir. İlk sıcaklığı geçince tarçın ekle. Soğusun.
Muhallebi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir araya getirin. Tel çırpıcıyla çırpın, ocağa alın. Kıvam alana kadar pişirin. (Kıvamı sert olacak) Altını kapatıp sıvı krema ve vanilya ekleyip karıştırın. Son olarak elmalı harcı ekleyin.
Hamur için; un hariç tüm malzemeleri bir araya getirip, ununu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Dörtte birini üzerine rendelemek için derin dondurucuya kaldırın. Kalan kısmı İki eşit parçaya ayırın. Tek parçayı kalıbın (22 cm) tamamına elinizle bastırarak yayın. Kalan hamuru da kalıbın kenarlarına düzgün bir şekilde baskı uygulayarak ekleyin.
Hamurun üzerine kremayı dökün. Onun da üzerine dondurucuya attığınız hamuru rendeleyin. Üzerine badem serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında 30 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin. Afiyet olsun.