Tokat yöresinde yediğim en güzel yoğurtlu yufka yemeği…
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 2,5 su bardağı beyaz un
- Yarım su bardağı kepekli un
- 1 su bardağı su
- Tuz
Üzeri için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Az tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı:
Hamur malzemelerini bir kaba alıp orta sertlikte bir hamur yoğurun. Küçük bezelere ayırın. Vaktiniz varsa dinlendirin. Bezeleri tavanıza sığacak şekilde yufka gibi açın.
Yufkaları yanmaz tavada yağsız arkalı önlü kızartın. Her bezeyi bu şekilde hazırlayın.
Bir yufkayı sarın ve küçük küçük kesip servis tabağına yanyana dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurt serin. Bir tavada biberli yağ yakın ve üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Yufka kalırsa buzluğa alın ve tüketmek istediğinizde buzluktan çıkarıp eritin. Ardından işlemleri aynı şekilde uygulayın.
- Bu yemeği servis etmeden hemen önce yoğurtlayın yoksa yufka hamurlaşır.
Beyti gibi lezzetli