Malzemeler:
- 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
- Çöp şiş çubukları
Sos için:
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı köri baharatı (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Kızartmak için: Yarım çay bardağı sıvıyağı (50 ml )
Bulamak için: 1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü kuşbaşından biraz büyük doğrayın. Sos malzemelerini karıştırarak tavuğu soslayın.
- Çöp şişlere dört adet olacak şekilde dizin. Tavuk göğüslerinin arasını boşluk bırakın ki iyi kızarsın.
- Yumurtayı servis tabağına kırıp çırpın. Galeta ununu da ayrı bir servis tabağına yayın.
- Çöp şişlerin sığacağı bir tavaya sıvıyağını dökün.
- Şişlerden birini alın önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve arkalı önlü kızartın. Bütün çöp şişleri bu şekilde kızartın. Afiyet olsun.
PÜF NOKTALARI
- Ailecek yemek isterseniz malzemeleri iki katına çıkararak yapabilirsiniz.
- Çocuğunuz acı sevmiyorsa pul biber ve karabiber hariç malzemeleri karıştırıp ona ayırın kalana biberleri döküp yapmaya devam edin.
- Kasabınıza göğüs etini çöp şiş kestirerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
- Ocak orta ateşte olmalı çok harlı olursa dışı yanar ve içi çiğ kalır. Kısık ateşte de etiniz yağ çeker. Önce tavayı ısıtın yağı ekleyin ve orta ateşte kızartın.
Gülser hanım denedik efsane oldu emeğinize sağlık 🙏🏻
Afiyet olsun