ÇITIR ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler : 1 su bardağı iri bulgur

2,5 su bardağı sıcak su

Yarım çay bardağı tel şehriye

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı :

  1. Tencereye suyu alın ve kaynatın. Ardından yıkanmış bulguru ve tuzu ekleyip karıştırın. Önce orta ateşte kıvam alınca da kısık ateşte pişirin. Suyu bitince tadına ve pişme derecesine bakın, pişmişse kapatın.
  2. Servis yapacağınız zaman tereyağını bir tavada eritin ve şehriyeleri tereyağında kavurun.
  3. Bulguru güzelce karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine kavurduğunuz tereyağlı şehriyeleri serpin. Afiyet olsun.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr