Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 kase yoğurt (süzme daha iyi olur)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
Sosu İçin:
- Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
- Pulbiber, nane, karabiber
Yapılışı:
Bir tencereyi 3’te 1 su doldurup kaynatın. Sirke ve tuz ekleyin.
Kepçenin içine yumurtayı kırıp suya daldırın. Hafif beyazlayınca içine bırakın. Her bir yumurtayı bu şekilde kaynatıp istediğiniz kıvama gelince kevgirle alın.
Bir servis tabağına sarımsaklı yoğurdu serin. Üzerine yumurtaları alın. Üzerine kızdırdığınız sosu gezdirin. Afiyet olsun.
Çocuklugumun fix menüsünün demirbaşıydı.
Çok lezzetli, tam ekmeğe banmalık.