BULGUR PİLAVI

Canım öğrenciler ve mutfağa yeni başlayanlar için…

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Pilav suyunu ısıtın. Bulguru bir kaba alıp yıkayın ve süzün.

Orta ateşe aldığınız pilav tenceresine yağı alın. Biraz kızınca şehriyeleri ekleyip sürekli karıştırın. Şehriyeler güzelce kızarınca bulguru ekleyip bir tur karıştırın ve suyunu ekleyin. Kaynayınca tuz ilave edip karıştırın.

Pilavın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince tadına bakın yumuşamışsa tamamdır. Altını kapatıp bir süre dinlendirin. Servis yapacağınız zaman mutlaka karıştırıp öyle tabağa alın. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Suyuna et veya tavuk suyu da ilave edebilirsiniz. Bunun için 2 bardak et suyu ve 1 bardak su kullanabilirsiniz.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr