BALKABAĞI TATLISI

Balkabağını karammelle tanıştırıp arasına tarçın ve karanfil katarak kaynatalım. Üzerine vazgeçilmezi tahin ve ceviz ile süsleyelim. Ortaya benim bile fikrimi değiştirecek bir tarif çıksın. Mutfağıma yeni bir tarif kazandıran Duygu’ya teşekkürü bir borç bilirim:) Ellerine sağlık canım.

Buyurun tarife…

Malzemeler:

  • 6-7 dilim bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 adet karanfil

Üzerine: Tahin ve ceviz

Yapılışı:

Temizleyip dilimlediğiniz bal kabağını yayvan bir tencereye alın. Üzerine şekeri gezdirin ve birkaç saat dinlendirmeye bırakın.

Şekeri eriyen kabakları ocağın en kısık gözüne alıp içine ikiye böldüğünüz tarçın ve karanfilleri yerleştirin. Pişmeye bırakın. 15-20 dakika sonra içindeki tarçın ve karanfilleri alın. Kabakları ters çevirin.

Yaklaşık 45 dakika sonra çatalı batırın, yumuşamışsa üzerideki suyu bir kaseye boşaltın. Tencereyi orta ateşe alın ve karamelize oluncaya kadar kabakları bekletin. Arada bir kaç kaşık kaseye boşalttığınız şerbetten üzerine gezdirin. Tabanın yanmaması ve şeker oranını arttırmak için. Kabakları bir iki defa çevirin. İstediğiniz kıvama geldiğinde servis tabağına alın. Ilıdıktan sonra üzerine tahin ve ceviz dökün. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Balkabağını şekerli severseniz 1 çay bardağı daha katabilirsiniz.
  • Ben hazır paketlenmiş 7 dilim balkabağı ile bu tarifi yaptım.
  • Kabaklar piştikten sonra 1 çay bardağı şerbet arttı. Sizin de artarsa başka şerbetli tatlılarda kullanabilirsiniz.
  • Kabakları karamelize ederken başından ayrılmayın, şekeri yanarsa acılaşır.
  • Kabakları büyük dilim doğrayın yoksa dağılır.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr