SOĞUK BUĞDAY ÇORBASI (MEHİR)

Yazın vazgeçilmez lezzetlerinden olan mehir hem serinletici hem de doyurucu. Ayrıca genciyle yaşlısıyla 7’den 70’e herkesin sevdiği bir çorba.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 lt su
  • Tuz
  • 2 kase yoğurt

Yapılışı:

Buğdayı geceden suyla ıslatın. Ertesi gün ister düdüklüde ister tencerede kaynatın. Ilımaya bırakın.

Bir kasede yoğurt ve tuzu çırpın. Buğdaya ekleyip karıştırın. Buzdolabına alıp soğutun. Taze nane veya kuru nane ile servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Buğdayı düdüklüde pişirecekseniz kaynatıp üzerindeki kefi alın; öylece düdüklünün kapağını kapatın.
  • Yoğurdunuz sulu ise buğdayın suyunu süzün; koyu ise buğdayın suyunu da kullanın.
  • Buğdayı akşamdan ıslamadıysanız sabah bi taşım kaynatıp kapatın. Birkaç saat dinlendikten sonra kaynatın.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr