Herkes tarafından tam not alan davet yemeğimiz…
Malzemeler:
- 2 adet bütün tavuk
- 2 adet fırın poşeti
Tavuk İçin:
- 2 yemek kaşığı kişniş
- 2 yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
İç pilav İçin:
- 3 su bardağı pirinç
- 4,5 su bardağı sıcak su
- 2 parça kırmızı et
- 1,5 yemek kaşığı yeni bahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri İçin:
- 1 çay bardağı çiğ badem
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Tavukları güzelce temizleyin ve her tarafına tuz ve kişniş döküp buzdolabında dinlendirin. (Bir gece bekletebilirsiniz.)
Tavuğu fırına atmadan önce dış kısmını yoğurtla ovun ve fırın torbasına yerleştirin.
Fırını ilk başta 250 derecede 15 dakika çalıştırın. Tavukları fırına verince 150 dereceye indirip 1,5 saat boyunca pişirin. Süre sonunda üzeri kızarmamışsa 200 dereceye getirip 15 dakika daha bekletin.
İç pilav için pirinçleri sıcak tuzlu suda yarım saat dinlendirin. Eti badem kadar küçük küçük doğrayın. Yıkayarak pilav tenceresine alın suyunu salıp çekince yağı ekleyip az kızartın. Pirinci süzüp ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip suyunu verin. Önce orta ateşte ardından kısık ateşte pişirin.
Bademleri bir cezvede suyla 5 dakika kaynatın, kabuğunu soyun. Yağda kavurun.
Bir sunum tepsisine önce pilavı alın. Ardından tavukları üzerine bırakın. Üzerine de kavrulmuş bademleri yağıyla beraber serpin. Afiyet olsun.