Et marine etmek için yeni bir sos tarifiyle geldim 🙂
Bu sos ile yaptığınız tavukları ister tavada ister mangalda isterseniz de fırında pişirebilirsiniz. Evde ızgara lezzeti isterseniz onun da kolayı var. Sulu sulu ızgaranız hazır.
Bir gece önceden yapıp buzdolabında dinlendirirseniz sos ete nufüz eder ve lezzetli bir yemek olur. Vaktiniz yoksa yarım saatte bir karıştırarak da eti kullanabilirsiniz. Haydi tarife geçelim.
Malzemeler : 1 kg ızgaralık tavuk budu
Sosu için : 3 yemek kaşığı ev yoğurdu
1 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı tepeli domates salçası
1 yemek kaşığı tepeli biber salçası
1,5 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kara biber
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı :
Sos malzemelerini geniş bir kaba alın ve karıştırın. Etinizi ekleyin her yerine geçecek şekilde harmanlayın.
Etinizi fırının ızgarasına dizin. Fırın tepsisine su koyup alt kata yerleştirin. Izgarayı da birkaç kat üzerine yerleştirin. Fırını 180 derecede fanlı alt üst ayarda çalıştırıp etinizi yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun.