Akşamdan kalan mercimek çorbasını değerlendirmenin en lezzetli yolu sanırım bu köfte.
Yanına servis edilen ayran, yeşil sebzeler ve turşu ile menüyü zirveye çıkarın.
Malzemeler:
- 2 çay bardağı kısırlık bulgur
- 2 kase mercimek çorbası
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvıyağı
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 8 dal yeşil soğan
- Çeyrek demet maydanoz
Yapılışı:
Çorbayı tencereye alıp ısıtın. Üzerine bulguru ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp dinlendirin.
Bu arada bir tavaya yağı ve doğranmış kuru soğanı alın ve kavurun.
Üzerine salçaları ekleyip karıştırın. 2 dakika kavurduktan sonra bulgurun üzerine boşaltın ve yoğurun. Karabiber ve dövülmüş kişnişi ekleyin. İnce doğranmış yeşil soğan ve maydanozu ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Elinizle şekil verip afiyetle yiyin.
Mercimek köftesi sevmeyen biri olarak yedim 🙂