Malzemeler:
- 500 gr tel kadayıf
- 150 gr tereyağı
- 2 su bardağı ufaltılmış ceviz
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Üzeri İçin : Fıstık
Yapılışı:
Tereyağını eritip soğutun. Kadayıfın üzerine döküp tel tel ayrılıncaya kadar havalandırıp karıştırın.
Yarısını fırın tesisinin altına serin. Elinizle veya düz bir mutfak eşyasıyla bastırın. (Ben havan kullandım; tepsi veya bardak ile de bastırabilirsiniz.)
Cevizi serpin. Kalan kadayıfı üzerine serip sıkıca bastırın. Fırını 160 derecede çalıştırın ve tepsiyi fırına verin. Düşük ısıda pişirirseniz içi ve dışı kızaracağı için kadayıf daha lezzetli olacaktır.
Üzeri kızarınca aynı boyuttaki başka bir tepsiye çevirin. Altı kızarmadıysa tekrar fırına verin. Kızarınca çıkarın.
Kadayıf dinlenirken şerbeti yapın. Tencereye şeker ve suyu alın kaynamaya başlayınca 17-18 dakika kaynatın. (Harlı ateşte) İndirmeye yakın limon damlatıp ocaktan alın. Yaklaşık on dakika dinlenen şerbeti kadayıfın üzerine dökün. Dilimleyip fıstık dökerek servis edin. Afiyet olsun.