Malzemeler:
- 2 su bardağı bulgur
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 4,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Yapılışı:
Bir tencereye yağı alın. Şehriyeleri kavurun. Bulguru yıkayıp ekleyin. Üzerine suyu ekleyip tuzunu verin. Nohutu da ekleyip bir tur karıştırın. Önce harlı ateşte ardından kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Nohutu akşamdan sıcak su ile ıslayın. Üzerine 1 çay kaşığı karbonat dökün. Ertesi gün düdüklüde veya tencerede kaynatın. Nohutun suyunu süzüp kullanın. Nohutun iyi pişmesi gerekli.
- Nohutu hazır haşlanmış olarak da kullanabilirsiniz.