AÇMA TARİFİ

Yumuşacık hafif mi hafif bir açma tarifi ile geldim.

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

Üzeri İçin: 2 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı pekmez ve susam

Yapılışı:

Süt, su, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştırın. Üzerine biraz un serpin ve on dakika bekleyin.

Üzeri kabarınca yumurta akı ve sıvıyağını ekleyip karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde birkaç seferde ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur yumuşak hafif ele yapışan bir kıvamda olmalı.

Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık bir saat dinlendirin.

Hamur mayalandıktan sonra istediğiniz şekli verip yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Tepsi mayası alması için yalaşık 15 dakika bekletin.

Açmayı 200 derecede alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri ve altı kızarınca fırından çıkarın. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Bu hamurdan iki tepsi açma çıktı, iki tepsiyi de aynı anda fırına verdim. Bir süre sonra tepsileri alt üst edip yerlerini değiştirdim.
  • İsterseniz aralarına peynir, zeytin veya çikolata yerleştirebilirsiniz.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr