Bir tarif yazarken mutlaka araştırıp denerim. Bu tarifi de cahide jibekten aldım. Puf puf kabaran hamuruyla hafif mi hafif bir pizza oldu. Hamur buzdolabında durabildiği için çok pratik. Akşam yoğur, ertesi gün pişir. Buyurun tarife…
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 6 su bardağı un (1 bardak değirmen unu-sarı un- kullandım)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvıyağ (zeytinyağı da olur)
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kuru maya (yarım kibrit kutusu kadar yaş maya da olur)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
Hamurun Üzerindeki Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
Üzeri İçin:
- 1 tane sucuk
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 paket mantar
- 1 çay bardağı zeytin
- 3 adet domates
- 1 kutu mısır konservesi
Üzeri İçin: 3 su bardağı kadar kaşar peyniri
Yapılışı:
Hamur için suda şeker ve mayayı eritin. Diğer malzemeleri ekleyin. Ardından unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabında 8 saat bekletin. Aciliyet varsa 5 saat bekletin. Ne kadar dinlenirse o kadar güzel olur.
Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırın.
Üzeri için sucuk ve sebzeleri ince ince doğrayın. Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Kaşar peynirini rendeleyin.
Hamur mayalandıktan sonra 4 parçaya ayırın. Her birini yuvarlak açın. Çatalla bir kaç yerini delin. Üzerine sostan sürün. Kaşar peyniri serpin ve tercihe göre üzerine mısır hariç sebze, sucuk ve diğer malzemeleri serin. Üzerine biraz tuz serpin. Önceden ısıtılmış 250 dereceki alt üst ayarlı fırına verin. Altı kızarınca fırından çıkarıp üzerine mısır ve kaşar peyniri serpin. Tekrar fırının üst rafına yerleştirin, kaşar pembeleşince çıkarıp dilimleyin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Pizzanızı ton balıklı, salamlı sosisli, pastırmalı da yapabilirsiniz.
- Aynı hamuru yapıp yarısıyla pizza diğer yarısıyla ramazan pidesi veya biberli-ekmek de yapabilirsiniz.
- Bu hamuru buzdolabında iki gün bekletebilirsiniz.