KARA LAHANA SARMASI

Malzemeler:

  • Kara lahana yaprağı

İçi İçin:

  • 1 kase pirinç
  • 3 yemek kaşığı iri bulgur
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pulbiber, limon tuzu,
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Kemikli kuzu eti

Yapılışı:

Yaprakları temizleyip sıcak suya batırın. Ardından soğuk su dolu kaba batırıp süzgece alın.

Kemikli etleri temizleyip tencerenin altına serin.

İçi için bütün sebzeleri küçük doğrayıp pirince ekleyin. Diğer malzemeleri de karıştırın.

Sarmaları sarıp tencereye dizin. En son üzerine dolma taşı veya bir tabak kapatın.

Bir kase dolusu suya 1 kaşık domates salçası ekleyip seyreltin. Sarmaların üzerine dökün. Sarmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ilave edip kapağını kapatın. Önce harlı ateşte ardından kısık ateşte yaklaşık 45 dakika kaynatın. Altını kapattıktan sonra dinlendirin. Servisten önce tepsiye ters çevirip afiyetle yiyin.

Yorum yapın