ZENGİN ÇÖREĞİ

Özellikle bayramlarda; özel gün ve gecelerde yapılan eskimeyen lezzet… Buyurun tarife

Malzemeler:

  • Yarım lt süt (2,5 su bardağı)
  • 5 yumurta (2 sinin sarısını üzeri için ayır)
  • 1 paket tereyağı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı beyaz, kırmızı ve siyah susam karışımı
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ufaltılmış ceviz
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket çörek baharatı (aktarlarda bulabilirsiniz)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Un
  • 1 yemek kaşığı toz maya

Yapılışı:

Bütün malzemeleri karıştırın, unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan kıvama gelince hamurun üzerini kapatıp mayalandırmaya bırakın.

Hamuru istediğiniz şekilde kesip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr