Malzemeler:
- 250 gr tel kadayıf
- 125 gr tereyağı
- 150 gr tuzsuz eriyen peynir (künefe peyniri)
- 1 çay kaşığı pekmez
Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbeti için su ve şekeri karıştırıp yaklaşık 20 dakika kaynatın. Limon sıkıp soğuması için kenara alın.
Tereyağını eritip üzerinde biriken köpüğü ayırın. Kadayıfın üzerine döküp tel tel ayırın. Bütün kadayıfın tereyağına bulandığına emin olun. Yanmaz yapışmaz tavanın altına bir kaşık tereyağı ve pekmez sürün. Kadayıfın yarısını tavaya serin. Üzerine rendelenmiş peynir serpin. Kalan kadayıfı üzerine serin. Her tarafı kaplasın. Bir tabak vs yardımıyla üzerine sıkıca bastırın.
Tavayı kısık ateşte çevire çevire kızartın. Diğer tarafını da aynı şekilde kızartın. Ocaktan almadan önce şerbeti gezdirip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yenge eline emeğine sağlık çok güzel görünüyor