Malzemeler:
2 bağ yabani hardal yaprağı (asma yaprağı ile de yapılır)
İçi İçin:
- 1 su bardağı iri bulgur (kırık bulgur ) (yöremizde şiş diye satın alınır)
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- Yarım çay bardağı sıvıyağı
- 1,5-2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Üzeri İçin:
- 4 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvıyağı
- Tuz
Yapılışı:
Yaprakları temizleyip sıcak suya batırın. Yumuşayınca soğuk suya batırıp süzün.
Bir tencereye sıvıyağını alın ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Salça, tuz ve baharatları ilave edin. Yıkanmış bulguru ekleyip bir tur kavurun. Suyunu verip pişirin.
Sarmaları tek tek sarıp tencereye yerleştirin. Üzerine biraz tuz serpiştirin. Üzerine bir tabak kapatın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Önce harlı ateşte ardından kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.
Servis sırasında; yağda yumurtayı kavurun. Sarımsağı da içine rendeleyin. Biraz tuz ekleyin. Sarmaları servis tabağına çevirin. Üzerine sarımsaklı yumurtayı serpin. Afiyet olsun.