Hatay’a ait yöresel harika bir lezzet…
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya (10 gr)
- 1 yemek kaşığı dolusu tuz
- 5 su bardağı buğday unu
- 1 su bardağı kepekli un
- 5 yemek kaşığı sıvıyağı veya zeytinyağ
Üzeri İçin:
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 adet ceviz içi
- Yarım çay bardağı susam
- Tuz (Salçaların tuzluluk oranına göre ayarlayın)
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırıp yeterince yoğurduktan sonra üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalandırmaya bırakın.
Üzeri için soğanları ince ince kıyın ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Hamuru ikiye ayırın. Fırın tepsisine sığacak şekilde açın ve her tarafına çatal ile delikler açın. İki hamuru da aynı şekilde açtıktan sonra üst malzemelerini her tarafına sürün.
200 derecelik fırında altı kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kare dilimlere ayırıp servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası:
- İsterseniz hamuru 12 eşit bezeye ayırıp çay tabağı büyüklüğünde açabilirsiniz. Üzerine harcı sürüp o şekilde biberli ekmekler elde edebilirsiniz.
- Ben bu hamuru yapıp yarısıyla pizza, diğer yarısıyla da biberli ekmek yapıyorum. Tabii harcın yarısını hazırlıyorum biberli ekmek için.
- Susam ve cevizin görünür olması ayrı bir şıklık katar. Bunun için harcı sürdükten sonra da ceviz ve susamı serpebilirsiniz.
- Karışıma lor peyniri de ilave edebilirsiniz.
- Çocuklar için yapacaksanız acı biber kullanmayın veya biber oranını azaltın.