Malzemeler:
- 1 adet kuzu ciğeri (karaciğer)
- Kuyruk yağı
Sosu İçin:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- Az tuz
Üzerine Serpmek İçin:
- Kavrulmuş kişniş
- Pulbiber ve tuz
Yapılışı:
Ciğer ve kuyruk yağını kebaplık doğrayın. Sos malzemelerini ciğer ve kuyruk yağına ekleyin. Harmanlayıp dinlendirin. İki üç ciğer bir yağ olacak şekilde çöp şiş çubuklarına veya kebap şişlerine geçirin.
Ciğerleri pişirirken üzerlerine serpmek için kişniş tohumunu tavada kavurun ve ufalayın. Pulbiber ve tuz ekleyip bir kaseye alın.
Orta harlı ateşte ciğerleri közün üzerine alın ve üzerine baharat serpin. Ciğerler kızarırken lavaş ekmeğini de üzerine bırakıp ısıtın. Pişen ciğeri lavaş ekmeğine sarın. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Çöpşiş yapacaksanız açılır kapanır ızgaranın arasında pişirin.