PATLICAN MUSAKKA

Malzemeler :

  • 300 gr kıyma
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir tutam maydanoz

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Bir tavaya sıvıyağ ve kıymayı alıp kavurun. Üzerine küçük doğranmış soğan, biber,sarımsak ve salçayı alın, kavurun. Domates ve baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince bir çay bardağı su ekleyip pişmeye bırakın.

Patlıcanların suyunu süzüp kızgın yağda kızarttıktan sonra yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın.

Patlıcanları kaynayan sosa ekleyin, hafifçe karıştırın. Şekeri ekleyin. Bir su bardağı sıcak su ekleyip yaklaşık 15 dakika kaynatın. Dinlendirin. Servis tabağına alın, üzerine maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası:

  • Şekeri patlıcanın acılığını almak için ekliyorum.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr