Reyhan şerbeti hoş rahiyası ile içmelere doyamayacağınız bir içecek…
Hibisküs eklerseniz rengi fotoğraftaki gibi canlı ve koyu olur. Hibisküs halk arasında ekşi çay olarak da bilinir. Hibisküs, ekşimsi bir tada sahip, susuzluğu giderici bir etkisi olan antioksidan açısından zengin bir bitki türüdür. Grip, soğuk algınlığına karşı da mücadele eden bir bitkidir.
Malzemeler
- 1 demet taze reyhan
- 1 litre su
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım adet limon suyu
- 3 adet hibisküs (İsteğe bağlı)
Yapılışı
Tencereye 1 litre suyu alıp kaynatın ve altını kapatın.
Reyhan yapraklarını sapından ayırın, kaynamış suya ekleyin. Şeker, limon suyu ve hibüsküsü de ekleyip tencerenin ağzını kapatın.
İlk sıcaklığı geçince şerbeti karıştırın ve süzgeçten geçirin. Buzdolabına kaldırıp istediğiniz zaman tüketin. Afiyet olsun.
Gülser hanım hibisküs koymasak olurmu
Tabi ki olur ancak hibisküs kullanarak bu rengi yakalayabilirsiniz.