TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe göre tarçın

Yapılışı:

Orta ateşe aldığınız tencereye tereyağını alıp eritin. Unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıktı mı sütü ekleyin. Un çok kavrulursa un tadı gelir ve lezzeti kaçar.

Sütü ekledikten sonra sürekli karıştırın, kaynamaya yakın toz şekerini ekleyin. Fokurdamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 3-5 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu şekilde un kendini bırakacağı için kıvamı daha güzel olur.

Altını kapattığınız tavuk göğsüne vanilyayı ekleyin ve yaklaşık 3 dakika boyunca blend edin. İster herhangi bir fırın kabına isterseniz tekli muhallebi kaplarına tavuk göğsünü paylaştırın. Üzerine toz tarçın serperek servis edin.

Tavuk göğsünü hemen servis edebileceğiniz gibi buzdolabında dinlendirerek de tüketebilirsiniz.

Blendarden geçince dondurma gibi elastik hale geldiğinden ben çocuklara dondurma küllahında servis ediyorum. Kış dondurması deyip tüketiyoruz. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Tavuk göğsünü mikserle veya blendar ile 3 dakika çırparsanız tatlınız daha kıvamlı olur.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr