Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…
”Ey Rabbine itaat edip huzura eren nefis!
Hem hoşnut edici, hem de hoşnut edilmiş olarak Rabbine dön.
Kullarımın arasına gir.
Cennetime gir. ” (Fecr Suresi 27,28,29,30)
Rabbine itaat eden rahat eder hem dünyada hem ahirette. Vesselam …
Baharcığımın ellerinden yemeğe alıştığım magnolya tarifini sizinle paylaşmak istedim.
Bu kremayı istediğiniz bütün kek veya yaş pastalarda kullanabilirsiniz. Hatta bir önceki günden kremayı yapın üzerini streçleyin ve ertesi gün sıvı kremayı ekleyip mixserleyin. Kremanız hazır. Kremayı iki gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
Malzemeler
Kreması için:
- 1 litre süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 vanilya
- 1 kutu sıvı krema
Ara Kat ve Süslemeler için:
- 250 gr çilek
- 2 paket tam buğday unlu burçak bisküvi (300gr) (İstediğiniz bisküvi de olur)
Yapılışı :
Krema için sıvı krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın.
Ocağa alın ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kısın ve vanilya ekleyip 2 dk daha kaynatın. Altını kapatın ve soğuyunca sıvı krema ekleyip özdeşleşinceye kadar mixerle çırpın.
Kaselerin kenarına ikiye bölünmüş çilekleri yerleştirin. Kremayı kaselere bölüştürün ve üzerine ufalanmış bisküvileri serpin ve çilekle süsleyin.Afiyet olsun.
Eline sağlık çok güzel görünüyor. En yakın zamanda deneyeceğim.💕
Bol bol ve severek yediğimiz harika tatlılardandır.